Bergsbestigning i Alperna

Har du drömt om alpin terräng och att få stå på en alptopp och blicka ut över vita toppar och gröna dalar? Vi kan göra denna dröm möjlig! Målsättningen med denna veckoaktivitet är att du ska få bestiga två lämpliga fyra tusen meters toppar i Alperna.

Bestigning av toppar på denna höjd kräver en del förberedelse i form av fysisk och teknisk träning. Vi börjar veckan med lämpliga acklimatiseringsturer för att vänja kroppen vid höjden och vi tränar med alpin klätterutrustning.

Grundkurs klippklättring eller motsvarande är en förutsättning för att kunna genomföra detta arrangemang. Om ni så önskar så kan en grundkurs byggas in i veckan alternativt kan ni köpa till en grundkurs innan veckan påbörjas. Det är även bra om ni har en god grundkondition.

Utrustning som behövs är kängor, stegjärn, sele, isyxa, hjälp och ryggsäck. Denna utrustning kan hyras på plats på respektive ort.

Exempel på dagsprogram Chamonix:

Lör: Ankomst Chamonix och genomgång av veckan med er guide.

Sön: Klippklättring på lämplig klippa i dalen. Vi repeterar grunder och går igenom säkerhet och teknik.

Mån: Transport till Couremayor på den Italienska sidan, vi tar liften upp till refuge Torino där vi genomför en lättare acklimatiseringstur upp på en närbelägen topp. Vi passar på att gå igenom utrustningen som används vid alpin klättring.

Tis: I pannlampans sken påbörjar vi bestigningen av den 4013 meter höga toppen Dent du Géant. Nedstigning till Couremayor och transport till byn Ponte vid foten av det mäktiga berget Grand Paradisio i nationalparken med samma namn. Övernattning på hotell.

Ons: Tidig start med lång vandring genom de fyra årstiderna upp till glaciären där refuge Vittore Emmanuelle ligger. Om ork finns genomför vi en kortare topptur under eftermiddagen och njuter av utsikten över Milano slätten.

Tors: Alpin start med vandring upp mot toppen av Grand Paradiso 4061 meter, sista biten plockar vi fram klätterutrustningen och klättrar. Vid klart väder kan man se alla mäktiga toppar och njuta av det gröna plattlandet som breder ut. Nedstigning till dalen och transport till Chamonix där vi avnjuter en välförtjänt middag och somnar gott.

Fre: Reservdag som ägnas åt klippklättertur i Argentiere eller annan aktivitet som deltagarna önskar.


Boka Bergsbestigning i Alperna »

Bergsbestigning i Alperna med bergsguide

Aktivitets info

PERIOD: 28/5 - 23/9

NIVÅ: God fysik och kondition, grundkurs klippklättring eller motsvarande.

ORTER: Chamonix, La Grave, Zermatt

LÄNGD: Lör-lör

ANTAL: 2 pers/guide

INGÅR: Bergsguide sex dagar

PRIS: Från 10 950:-/pers

FÖRSÄKRING: Resenären behöver rese- och olycksfalls-försäkring för genomförande av denna aktivitet.

© Copyright Mountain Event 2007. All rights reserved.

Webbdesign och hemsideproduktion av iPublishing