Bergsguider

Till vänster ser du samtliga guider du kan boka på Mountainevent.se. Nedan finner du en kort presentation av dem. Klicka för mer info. Samtliga våra guider är UIAGM/SBO-guider. Vad det innebär kan du läsa om till höger.

Bergsguide Anders BergwallAnders Bergwall [SWE]
Anders påbörjade karriären som bergsguide redan under tidigt åttiotal och med 20 års skidåkning och klättring på heltid är han mycket rutinerad. Anders har genomfört ett flertal expeditioner i Himalaya och han har även guidat på Grönland samt genomfört ett trettiotal bestigningar av Mt Blanc. Genom sitt arbete som alpin fjällräddare har han utvecklat ett unikt säkerhetskunnande. Genom unik lokalkännedom och kompetens blir en aktivitet med Anders garanterat en upplevelse! läs mer »
Bergsguide Anders SwenssonAnders Swensson [SWE]
Anders Swensson har arbetat som bergsguide de senaste tretton åren och han var med i den första omgången svenska bergsguider som utbildades. Anders har stor erfarenhet av att skräddarsy upplevelser utifrån gästernas önskemål och ambitioner. Genom att vara flexibel med upplägget på en aktivitet och logistik strävar Anders att alltid leverera den bästa möjliga guidningen vid varje tillfälle. Säkerhet är A och O som bergsguide och denna kommer alltid i första hand poängterar Anders. läs mer »
Bergsguide Dick JohanssonDick Johansson [SWE]
Dick Johansson har under 20 år gjort skidturer på Lyngen och Lofoten i norra Norge samt Kebnekaise. Dick är sedan lång tid bosatt i Kiruna där han förestår Vertikal Högfjällssport. Han har tävlingsbakgrund in om skidåkning och har klättrat sedan början av 80-talet. 1993 var Dick ledare för den svenska telemarksexpeditionen till Muztagata i Kina. Expeditionen satte då svenskt höjdrekord för skidbestigning med sina 7 546 m.ö.h. läs mer »
Bergsguide Pelle BagewitzPelle Bagewitz [SWE]
Pelle Bagewitz har bott och arbetat som bergsguide i Chamonix under de senaste 12 åren, vilket gör honom mycket meriterad. Pelle var den första Skandinaven som genomgick utbildningen till bergsguide i den anrika bergsguideskolan E.N.S.A. Men sin unika lokal kännedom och 25 år på skidor är Pelle det självklara valet för dig som vill åka offpist i Chamonix eller klättra alpint. läs mer »
Bergsguide Mikke ErikssonMikke Eriksson [SWE]
Sedan 1997 har Mikke Eriksson jobbat som guide på heltid i alperna, men även i Marocko och på Korsika. Mikke är utbildad inom individ- och grupputveckling och kan med akademisk skolning erbjuda många mervärden. Sedan 3-års åldern har Mikke åkt skidor och utvecklat ett genuint intresse för aktiviteter i bergsmiljö. läs mer »
Bergsguide Palle FrobePalle Frobe [SWE]
Palle Frobe är UIAGM-auktoriserad bergsguide, med hela Europa som arbetsfält. Palle har åkt skidor på heltid varje vinter sedan 1984. Efter flera säsonger i Chamonix följde fem år i Riksgränsen, där han började utbilda sig till skidlärare och bergsguide. I La Grave guidade han sedan i tre vintrar. De senaste åren har Palle tillbringat i Chamonix där han bland annat jobbat för Sport Resor. läs mer »
Bergsguide Mikael AmlertMikael Amlert [SWE]
"Du ska bli bergsguide!" Denna uppmaning fick Mikael Amlert av dåvarande regementschefen i mitten av 90-talet. Mikael var då aktiv som yrkesofficer i Kiruna. Hans passion för fjällen och klättringen i norr förde honom snart vidare ut i Europa och han hamnade i Chamonix. Där genomförde han 1997-1998 den tyska Alpjägarkårens utbildning till militär bergsguide och han kom att bli den 480:e tyska militära bergsguiden sedan utbildningen inrättades i början av förra seklet. läs mer »

UIAGM INFO

UIAGM står för Union Internationale d´Associations de Guide de Montagne och är den internationella sammanslutningen för bergsguider. Medlemmarna i UIAGM får guida i berg i samtliga anslutna medlemsländer. Utbildningen till UIAGM-guide tar mellan tre och fem år. Guidens uppgift är att ansvara för säkerheten och se till så aktiviteten blir en upplevelse! Läs mer om UIAGM bergsguider här.


UIAGM/IVBV/IFMGA Bergsguider

 

BOKA EN GUIOE

 

ALLMÄN INFO

Här kan du läsa om hur det fungerar att boka en guide hos Mountian Event, hur du betalar, var du möter upp med guiden, etc. Läs mer om här.

© Copyright Mountain Event 2007. All rights reserved.

Webbdesign och hemsideproduktion av iPublishing