Grundkurs alpin klättring

För dig som upptäckt klättring och gillar storslagen miljö är grundkurs alpin klippklättring ett perfekt alternativ. Denna kurs hålls i större berg där vi måste transportera oss över glaciärer och stora snöfält. Kursen är för dig som vill bli en mer komplett klättrare och behärska nya tekniker på snö och is.

Kursens målsättning är att deltagarna skall lära sig klättra i alpin miljö och känna sig säkra i stora berg. Deltagarna skall även lära sig grunderna i snö- och isklättring för att säkert kunna färdas på glaciär.

Under kursen kommer vi att gå igenom följande delar: grunder i snö- och isklättring, handhavande av utrustning (isyxa, stegjärn, is skruvar, etc.), transport och route finding på glaciär, hög höjds klättring, säker och effektiv nedstigning.

Det blir långa dagar och mycket klättring, så det är bra om ni har tränat en del kondition och styrka i förväg. Grundkurs klippklättring eller motsvarande är ett krav för genomförande av denna aktivitet. Under kursen använder du din egen utrustning som du är van vid alternativt kan utrustning hyras på orten.

Exempel på veckoprogram Chamonix:

Lör: ankomst till Chamonix där ni möter guiden på ert hotell, genomgång av program samt upplägg för veckan.

Sön: klippklättring på lämplig klippa nere i Chamonix dalen, repetition av grundkurs klippklättring, genomgång och komplettering av utrustning.

Mån: anmarsch upp till refuge Albert Premier på randen av Le Tour glaciären högst upp i Chamonix dalen, introduktion i glaciärteknik efter lunch (kamraträddning på glaciär, övning med stegjärn och isyxa, inknytning)

Tis: alpin start i pannlampans sken, vandring över Le Tour glaciären, lättare klippklättring upp till 3 500 meters höjd, därefter nedstigning och vandring till refuge Trident i Schweiz. Syftet med dagen är att använda våra nyvunna kunskaper i glaciärteknik.

Ons: tidig start för en snö- och isklättertur, vi lär oss klättra på snö och is, göra säkringar, använda utrustningen som krävs. Då vi är på glaciär hela dagen går vi även igenom grundläggande glaciärkunskap och hur man transporterar sig säkert på glaciär. Övernattning i refuge Trident.

Tors: alpin start i pannlampans sken för en alpin klättertur upp på Aiguille Dorees alternativt en snö- isklättertur uppför en brant isränna. Vid dagens slut vandring tillbaka till refuge Trident.

Fre: tidig start med vandring ner för en alpin klippklättertur i syfte att lära sig klättra på hög höjd. Därefter nedstigning till dalen och transport till hotellet med middag och avslutning av veckan.

Lör: hemresa


Boka Grundkurs alpin klättring »

Grundkurs alpin klättring i alperna med bergsguide

Aktivitets info

PERIOD: 28/5 - 23/9

NIVÅ: God fysik och kondition, grundkurs klippklättring eller motsvarande.

ORTER: Chamonix, La Grave, Kebnekaise

LÄNGD: Lör-lör

ANTAL: 2 pers/guide

INGÅR: Bergsguide sex dagar

PRIS: 10 950:-/pers

FÖRSÄKRING: Resenären behöver rese- och olycksfalls-försäkring för genomförande av denna aktivitet.

© Copyright Mountain Event 2007. All rights reserved.

Webbdesign och hemsideproduktion av iPublishing