Grundkurs klippklättring

Grundkurs klippklättring är för dig som har klättrat inomhus eller är helt nybörjare inom klättring men sugen på att börja. Ingen förkunskap krävs annat än en vilja att lära sig klättra! All utrustning som behövs står vi för.

Målsättningen med kursen är att du skall lära dig klättra på egen hand, känna dig säker med utrustningen och kunna undvika de risker som finns. Kursen följer de normer för Grundkurs i klippklättring som Svenska Klätterförbundet har. Bland annat ingår följande moment: genomgång av utrustning, grundläggande klätterteknik, topprepsankare, firning och rephantering.

Kursen pågår i två dagar och ni klättrar sju till åtta timmar per dag. Våra instruktörer är auktoriserade Svenska Klippklätterinstruktörer. Många gånger hålls kurserna av auktoriserade bergsguider som har ytterligare kompetens inom många områden.

De orter denna aktivitet genomförs på är valda eftersom dessa är lämpliga för nybörjare, men även för att de ligger nära till hands när du sedan själv vill klättra.

För dig som redan har genomgått en grundkurs kan vi erbjuda olika typer av fördjupningskurser. Vi kan erbjuda Fortsättningskurser och kurser i kamraträddning på samtliga orter som Grundkurs i klippklättring erbjuds på och även på ett flertal orter i Alperna, hör av er till oss för mer info.

Boka Grundkurs klippklättring »

Grundkurs klippklättring med bergsguide

Aktivitets info

PERIOD: 9/4 - 23/9

NIVÅ: Medel fysik och kondition. Ingen förkunskap krävs.

ORTER: Lofoten, Ågelsjön, Norrköping, Tunaberg, Nyköping, Häggsta, Stockholm

LÄNGD: Lör-sön

ANTAL: 1-3 pers/guide

INGÅR: All utrustning samt instruktör två dagar.

PRIS: 2 190:-/pers

FÖRSÄKRING: Resenären behöver rese- och olycksfalls-försäkring för genomförande av denna aktivitet.

© Copyright Mountain Event 2007. All rights reserved.

Webbdesign och hemsideproduktion av iPublishing