Haute Route Vandring

Haute-Route sommartid är en fantastisk vandring över bergen mellan Chamonix och Zermatt. Turen kallas för den höga vägen och deltagarna kommer få uppleva högalpin terräng under åtta dagars vandring och lättare alpin klättring.

Vi startar ofta tidigt på morgonen i gryningsljuset då snöbryggorna är stabila och vi säkert kan färdas på glaciärerna. Vi går mellan olika bergshyttor (refuger) och på eftermiddagarna finns tid för klippklättring och kortare toppturer för den som orkar.

Den alpina miljön är något alldeles extra sommartid och vi får uppleva alla fyra årstider. Turen är fysiskt krävande och du bör ha god kondition, men tack vara den storslagna miljön glömmer man lätt bort att det kan vara lite ansträngande ibland.

Turen innehåller stora höjdskillnader och ibland övernattar vi på enklare hotell i byn med möjlighet att ta en dusch och få lite sömn i en riktig säng. Detta är den klassiska turen och den är fysiskt krävande. I gengäld är belöningen en svårslagen upplevelse.

Exempel på dagsprogram:

Dag 1
Vi börjar dagen med att ta liften upp till Col de Balme och vandrar därifrån ca en och en halv timme till refuge Albert 1:Premiere. Eftermiddagen ägnas åt övningar på glaciären med isyxa och stegjärn.

Dag 2
Vi startar tidigt i sken av våra pannlampor med en vandring upp till Col Superior du Tour och vidare därifrån till Aigulle du Tour 3 542m. Vandringen fortsätter på den Schweiziska sidan förbi Cabane Trient och nerför glaicär d´Orny mot Champex. Därifrån tar vi buss eller taxi till byn Bourg st Pierre högre upp i dalen.

Dag 3
Från dalen vandrar vi upp till refuge Valsorey hut som ligger precis under Grand Combin 4 314m.

Dag 4
Om förhållandena tillåter tar vi oss från Valsorey till refuge Chanrion via Plateu du Couloir. I händelse av osäkert snötäcke går vi ner och tar buss till Italienska sidan och vandrar därefter till refuge Chanrion.

Dag 5
En lång dag då vi vandrar över stora glaciärer förbi refuge Vignette för att ta oss till Arolla där vi övernattar på hotell i riktiga sängar och får oss en dusch.

Dag 6
Vi vandrar uppför till en av alpernas finast belägna refuger, Cabane Bertol.

Dag 7
Omgivna av storslagna alptoppar i alla väderstreck vandrar vi genom ett landskap täckt av glaciär tills vi ser Matterhorn torna upp sig framför oss. Vi tar oss till refuge Schönbiel där vi övernattar.

Dag 8
Vi följer en stig ner till Zermatt och transport tillbaka till Chamonix där vi utmattade men lyckliga avnjuter en vällagad middag och en välbehövlig dusch.


Boka Haute Route Vandring »

Haute Route vandring sommartid med bergsguide

Aktivitets info

PERIOD: 2/7 - 26/8

NIVÅ: Mycket god fysik och kondition samt vilja.

ORTER: Chamonix-Zermatt

LÄNGD: Lör-sön

ANTAL: 2-6 pers/guide

INGÅR: Bergsguide åtta dagar.

PRIS: Från 4 995:-/pers

FÖRSÄKRING: Resenären behöver rese- och olycksfalls-försäkring för genomförande av denna aktivitet.

© Copyright Mountain Event 2007. All rights reserved.

Webbdesign och hemsideproduktion av iPublishing