Introkurs alpin bergsmiljö

För dig som vill börja klättra och samtidigt vill känna på högalpin miljön är detta en perfekt aktivitet. Under en vecka vistas du uppe i alpinismens vagga Mont Blanc massivet. Under veckan får du får genomföra en grundkurs klippklättring och sedan praktisera dina kunskaper i högalpin miljö där du får prova på att klättra alpint, färdas på glaciär samt bestiga toppar som sträcker sig över 4000 meter och består av is, snö och klippa.

Målsättningen med kursen är att du skall lära dig klättra samt få prova på klättring i alpin miljö (på underlag som snö, is, klippa) samt glaciärvandring. Efter kursen ska du kunna klättra på egen hand med topprep och känna dig säker. Förhoppningsvis ska du även ha fått mersmak på alpina aktiviteter!

Veckan kommer att bli mycket innehållsrik med storslagna intryck och nya upplevelser. Det är bra om du har en god kondition så att du orkar med då vi kommer att befinna oss på ganska hög höjd under delar av veckan.

Basecamp under veckan är mysiga italienska bergsbyn Courmayeur belägen vid Mont Blancs sydliga fot (ca 25 min från Chamonix och med närhet till fantastisk klättring i både Italien och Frankrike). Du bor alldeles intill liften upp till Mont Blanc massivet på ett litet mysigt hotell med en inramning av skön alpin stämning och utsikt upp mot Mont Blancs mäktiga sydsida.

Exempel på dagsprogram:

Lör: Ankomst och incheckning på hotell. Genomgång av veckan och ordnande/tillpassning av utrustning.

Sön: Grundkurs i klippklättring (enl Svenska KlätterFörbundents normer). Klättring i italienska Aostadalen (finaste klippklättringen i närområdet kring Mont Blanc massivet).

Mån: Grundkurs i klippklättring dag 2 (enl SKF-norm). Klättring uppe i Les Aiguilles Rouges (lift upp till alpin miljö), Chamonix. Dagen avslutas med en längre klättertur på flera replängder. Övernattning på hotellet.

Tis: Heldag med glaciärutbildning uppe i Mont Blanc massivet. Lift eller tåg upp i bergen och sedan vandring på glaciär samt säkerhetsutbildning/sprickräddning under heldag. Efter en intressant dag med mycket intryck tar vi oss ner i dalen och övernattar på hotellet.

Ons, tors, fre: Högalpin hyttövernattningstur under 3 dagar med vandring på några av områdets större glaciärer, enklare alpin klättring upp på 4000 meter topp i något av Alpernas mäktigaste bergsmassiv – Mont Blanc massivet, Monte Rosa massivet el nationalparken Gran Paradiso. Under morgonen dag 5 så åker vi gemensamt till massivet vi ska klättra i och tar oss upp till en hytta och gör där ev. en kortare tur. Hyttorna vi övernattar på dag 5 och 6 förser oss med frukost och 3-rättersmiddagar. Dag 6 och 7 består av alpina strater i skenet av pannlampan, under morgonen och förmiddagen tar vi oss över glcaciärer och upp på alpina toppar med hjälp av stegjärn och isyxa. Dag 7 tar vi oss åter ner i dalen och tillbaka till hotell, en skön dusch och en bra italiensk middag.

Lör: Utcheckning och hemfärd.


Boka Introkurs alpin bergsmiljö »

Introkurs alpin bergsmiljö med bergsguide

Aktivitets info

PERIOD: 23-30/7, 30/7–6/8

NIVÅ: God och frisk fysisk förmåga, ingen teknisk förkunskap krävs, men en portion gott humör är en stor tillgång.

ORTER: Courmayeur, Italien

LÄNGD: Lör-lör

ANTAL: 3-6 deltagare. Grupperna hålls relativt små för att det ska gå att genomföra storslagna turer på ett säkert och professionellt vis. De dagar då ev. extra guide behövs kommer sådan att tas in (vid stor grupp, alla dagar, vid mellanstor grupp de 3 sista dagarna).

INGÅR: Bergsguide och säkerhetsutrustning under 6 dagar, bed & breakfast 7 nätter (varav 2 nätter på hytta inkl 3-rätters middag), lokala transporter i samband med guidning (neråt i Aostadalen och ev. över till Chamonix).

TILLKOMMER: Transfer till och från Courmayeur (info om transportmöjligheter fås på förfrågan), övriga måltider, liftkort (ca 2 d), ev. hyra av stegjärn, isyxa, hjälm.

PRIS: Från 11 190:-/pers

FÖRSÄKRING: Resenären behöver rese- och olycksfalls-försäkring för genomförande av denna aktivitet.

© Copyright Mountain Event 2007. All rights reserved.

Webbdesign och hemsideproduktion av iPublishing