Mikke Eriksson

Sedan 1997 har Mikke Eriksson jobbat som guide på heltid i alperna, men även i Marocko och på Korsika. Mikke är utbildad inom individ- och grupputveckling och kan med akademisk skolning erbjuda många mervärden. Sedan 3-års åldern har Mikke åkt skidor och utvecklat ett genuint intresse för aktiviteter i bergsmiljö.

Mikke Eriksson har åkt skidor sedan 3-års ålder och guidar idag på både alpint, telemark och snowboard. Sedan slutet av 1980-talet har Mikke klättrat i berg och det var även genom klättring som guidekarriären inleddes, 1994. Under ett par år bodde Mikke i Norge och genomförde under denna tiden en hel del klätter- och toppturer. Sedan 1997 har han jobbat heltid med sitt företag Guideme. Arbetet har bedrivits huvudsakligen i Alperna men viss del även i Norden och Nordafrika.

Höst och tidig vinter ägnar Mikke till att hålla föredrag samt att hitta på roliga- alternativa aktiviteter för företag. En hel del lavin- och klätterkurser hinner han även med innan vintern då han beger sig till Alperna. Som regel tillbringas vintrarna i franska Alperna, men det händer att det blir en och annan avstickare till Italien (för kaffeintag, men också för en del guideuppdrag). Även Marocko är en ort som Mikke är van att arbeta på, det är dock inte främst det lokala te´t som lockar utan snarare den utmanande terrängen:-)

För att sammanfatta Mikkes arbete vintertid kan sägas att han varje vinter tar med kunder på allt från enkel off-pist till mer avancerade skid- och klätterturer. När säsongen närmar sig sitt slut brukar höjdmetrarna off-pist närma sig 350 000. Sommartid är det Chamonix som är bas för verksamheten, men guidning sker även i Italien, runt Monte Rosa, i Aostadalen, Dolomiterna, samt i Stockholm (klätterkurser), även ett par veckor i Norge brukar hinnas med.

Ett dilemma som många känner till är konflikten mellan praktik och teori. Med Mikkes akademiska skolning inom filosofi och etnologi har han lyckats skapa en perfekt balans som kommer kunden till nytta! Arbetet som bergsguide har fört Mikke in på området individ- och ledarskapsutveckling och här har den analytiska förmågan kommit väl till pass. Mikke är UGL-utbildad (utveckling, grupp, ledarskap) och arbetar gärna med både individ- och grupputveckling i bergsmiljö.

Boka din bergsguide här »

Bergsguide Mikke Eriksson

Guide Fakta

FÖDD ÅR: 1971

GUIDE SEDAN: 1998

NATIONALITET: SWE

SPECIALITET: Alpin klättring, off-pist skidåkning, alpina skidturer, individ- och ledarskapsutveckling.

 

Utbildning

1998
UIAGM-GUIDE
Auktoriserad svensk bergsguide och därmed UIAGM/IVBV/IFMGA guide.

1997
KLÄTTER- & GLACIÄRINSTRUKTÖR
Utbildad klätter- & Glaciärinstruktör, Norsk Fjällsportforum

1996
KLÄTTERINSTRUKTÖR
Auktoriserad Svensk Klippklätterinstruktör

1995
FRILUFTSSTUDIER
Friluftsstudier vid Norges Högfjällsskola 1994-1995

© Copyright Mountain Event 2007. All rights reserved.

Webbdesign och hemsideproduktion av iPublishing