Mont Blanc 4 807m bestigning

Mt Blanc är med sina 4 807 meter Europas tak. Från torget i Chamonix ger toppen ett majestätiskt intryck och man förstår att det är en av de populäraste topparna för guidade turer. Vi kan erbjuda Mt Blanc bestigningar med svenska bergsguider både till fots och på skidor.

Ni vistas sex dagar i den mytomspunna orten med målsättningen att sätta foten på toppen. Det som är en dröm kan bli verklighet för er. För att nå toppen krävs dock en del förberedelser varför vi inleder veckan med acklimatisering och enklare glaciärvandring på Le Tour glaciären. Där får ni känna på höjden och vi övar med stegjärn, isyxa och rep/sele.

Efter en dags vila med lättare aktivitet gör vi ett försök att nå toppen av Mt Blanc. Vi övernattar i refuge och tidigt på morgonen påbörjas bestigningen i skenet av pannlampor över glaciären.

Exempel på dagsprogram:

Lör: Ankomst till Chamonix och genomgång av veckoprogram och utrustning.

Sön: Komplettering av utrustning i byn, känna på atmosfären och eventuellt klippklättring på egen hand.

Mån: Acklimatisering i Le Tour, vandring till refuge Albert 1:Premier där genomgång av utrustning och glaciärträning sker, övernattning i refuge.

Tis: Start 03.30 i pannlampans sken, vi tar oss över glaciären mot toppen av Aguille Le Tour därefter vandring ner till dalen och transfer tillbaka till Hotel Slalom där vi som en del i acklimatiseringen vilar.

Ons: Vi tar liften mittemot hotellet upp till glaciärkanten där vi knyter in oss och vandrar/klättrar till refuge de Goutier där vi äter middag och sover.

Tors: Tidig start kl 02.00, efter kontroll av utrustning knyter vi in oss och påbörjar vår vandring/klättring mot toppen som vi väntas nå i gryningen. Vi spenderar 20-30 minuter på toppen och njuter av utsikten och vår bedrift innan nedstigningen påbörjas. På kvällen så avnjuter vi en typisk fransk middag och diplomutdelning sker.

Fre: En buffertdag, om vi haft tur med vädret så genomför vi en klättertur eller annan aktivitet som passar gruppen.

Lör: Hemresa och transfer till Genève.


För att genomföra denna aktivitet behöver du god fysik och kondition och du behöver även ha genomgått grundkurs klippklättring eller motsvarande.

Boka Mont Blanc bestigning »

Mont Blanc bestigning med bergsguide

Aktivitets info

PERIOD: 7/5 - 20/10

NIVÅ: God fysik och kondition samt viss erfarenhet av klättring.

ORTER: Chamonix

LÄNGD: Lör-lör

ANTAL: 2 pers/guide

INGÅR: Bergsguide sex dagar

PRIS: Från 8 495:-/pers

FÖRSÄKRING: Resenären behöver rese- och olycksfalls-försäkring för genomförande av denna aktivitet.

© Copyright Mountain Event 2007. All rights reserved.

Webbdesign och hemsideproduktion av iPublishing