Mountaineering

Vi erbjuder ett flertal olika typer av expeditioner. Expeditioner till allt i från avlägsna platser till svåråtkomliga bergsgtoppar. Se nedan för mer information.

Introkurs alpin bergsmiljö
För dig som vill börja klättra och samtidigt vill känna på högalpin miljön är detta en perfekt aktivitet. Under en vecka vistas du uppe i alpinismens vagga Mont Blanc massivet. Under veckan får du får genomföra en grundkurs klippklättring och sedan praktisera dina kunskaper i högalpin miljö. läs mer »
Bergsbestigning alperna
Har du drömt om alpin terräng och att få stå på en alptopp och blicka ut över vita toppar och gröna dalar? Vi kan göra denna dröm möjlig! Målsättningen med denna veckoaktivitet är att du ska få bestiga två lämpliga fyra tusen meters toppar i Alperna. läs mer »
Mont Blanc 4 807M bestigning
Mt Blanc är med sina 4 807 meter Europas tak. Från torget i Chamonix ger toppen ett majestätiskt intryck och man förstår att det är en av de populäraste topparna för guidade turer. Vi kan erbjuda Mt Blanc bestigningar med svenska bergsguider både till fots och på skidor. läs mer »
Matterhorn 4 478M bestigning
Matterhorn är en av de mest imponerande och spektakulära topparna i Schweiz med sina 4 478 meters höjd. På senare år har det blivit en mycket populär topp att bestiga, men svårighetsgraden är hög och du bör vara en erfaren klättrare med god kondition. läs mer »
Mountaneering, bergsbestigning, expedition med bergsguide

Förberedelser

Att bestiga en 4000-meters topp i alperna kräver en hel del förberedelser. Att vara i fysisk form är givetvis A och O. Det kan även vara bra om man har lite klättervana. På våra sidor med vanliga frågor hittar du mer information om förberedelser.

© Copyright Mountain Event 2007. All rights reserved.

Webbdesign och hemsideproduktion av iPublishing