Offpistkurs/Guidning i Åre

För dig som drömmer om friheten av att åka orörda snösluttningar offpist! Åre är ett av Sveriges bästa ställen för friåkning och offpistskidåkning. Under denna helg åker vi Åre Skutans alla klassiska offpiståk och varvar grym skidåkning med tekniktips för hur du skall bli en bättre skidåkare.

Med våra instruktörer/guider kan du känna dig trygg och säker, vi har bara utbildad och auktoriserad personal som dessutom har långvarig erfarenhet från Åre Skutan och hittar till alla smultronställen värda att uppleva!

Program/Innehåll

Kursen är två dagar med start lördag morgon, hemfärd söndag kväll.

Lördag
Ankomst till Åre på morgonen. Vi ger oss upp med Åre kabinbana som tar oss närmare 900fallhöjdsmeter upp på fjället. Vi ”värmer upp” med några lättare offpiståk innan vi ger oss på den mytomspunna ”baksidan”, härlig utförsåkning blandas teknikträning utför i olika snöförhållanden samt olika lutningar. Dagen fortsätter i samma stil med fina offpist åk. Vi tittar bl.a. på hur man åker knixig skogsskidåkning och hur man hanterar brant offpist (=45°) Hur hoppar man en klippa? Denna dag får du svaret! Dagen är lång och vi äter lunch/fikar uppe på fjället.

Söndag
Vi etablerar våra kunskaper och erfarenheter från gårdagen och njuter av Åre Skutans bästa offpist ännu en dag. Under dagen tittar vi även på hur man undviker lavinfarliga områden. Efter lunch tränar vi kamratsök med hjälp av våra transceivers och lär oss hur man effektivt hittar en kamrat som ligger under snön med hjälp av transceiver, spade och sond.


Boka Offpistkurs/Guidning i Åre »

Offpistkurs/Guidning i Åre

Aktivitets info

PERIOD: 15/12-30/4

NIVÅ: Erfarenhet från skidåkning i pist.

ORTER: Åre

LÄNGD och TRANSPORT: Helgen är anpassad för att passa med nattåg ankomst lördag morgon samt avfärd söndag kväll. Meddela om ni önskar ha kursen andra dagar i veckan.

ANTAL: 2-6 pers/guide

INGÅR: Två dagars kurs, Säkerhetspaket(transceiver,spade,sond).

PRIS: 2190kr/pers

BOENDE: Vi samarbetar med flera aktörer – kontakta oss så berättar vi mer.

FÖRSÄKRING: Resenären behöver rese- och olycksfallsförsäkring för genomförande av denna aktivitet.

© Copyright Mountain Event 2007. All rights reserved.

Webbdesign och hemsideproduktion av iPublishing