Offpistweekend Riksgränsen

För dig som vill maximera kortsemestern och få en oförglömlig skidupplevelse i Sveriges offpist mecka nummer ett kan vi erbjuda en offpist weekend i Riksgränsen.

Riksgränsen kan erbjuda oförglömliga offpist åk i utmanande och varierande terräng med stora möjligheter till längre offpist och toppturer. Våra auktoriserade bergsguider ser till så att du får ut maximalt av din skidåkning.

Under fredagen utforskar vi offpist skidåkning från lift i Riksgränsen och åker några av de klassiska åken. Vi avslutar dagen med en lämplig offpist tur, exempelvis bestigning av Nordalsfjället eller Norgesvängen. Efter välförtjänt afterski och middag går vi igenom lite teoretisk lavinkunskap inför morgondagen.

Lördag förmiddag ägnas åt praktisk lavinkunskap. Vi tränar på sökning med lavinsändare, testar att sonda, studerar snölager och lär oss läsa terrängen. Under eftermiddagen genomför vi en lämplig topptur på någon av de närbelägna topparna.

Höjdpunkten under helgen har vi givetvis sparat till sist. På söndagen har vi bokat helikopter och vi kommer att genomföra tre lyft på lämpliga toppar med långa offpist åk ner!

Boende kan antingen ske på Hotell Riksgränsen eller hos Svenska Turistföreningen i Abisko. Vi kan även åka skidor i Abisko (Sveriges La Grave…) någon dag om gruppen så önskar.

Väder och vind kan komma att medföra att vi flyttar runt lite i programmet.

Boka Offpistweekend Riksgränsen »

Offpistweekend Riksgränsen med bergsguide

Aktivitets info

PERIOD: 19/3 - 15/4

NIVÅ: Du bör vara en god skidåkare van vid skidåkning offpist för att få ut maximalt av aktiviteten. Normal kondition krävs.

ORTER: Riksgränsen

LÄNGD: Tors-sön

ANTAL: 4-6 pers/guide

INGÅR: Bergsguide, säkerhetspaket (lavinsändare, spade, sond), tre stycken helikopterlyft, liftkort Riksgränsen en dag, lokala transporter.

PRIS: Från 3 595:-/pers

FÖRSÄKRING: Resenären behöver rese- och olycksfalls-försäkring för genomförande av denna aktivitet.

© Copyright Mountain Event 2007. All rights reserved.

Webbdesign och hemsideproduktion av iPublishing