Palle Frobe

Palle Frobe är UIAGM-auktoriserad bergsguide, med hela Europa som arbetsfält. Palle har åkt skidor på heltid varje vinter sedan 1984. Efter flera säsonger i Chamonix följde fem år i Riksgränsen, där han började utbilda sig till skidlärare och bergsguide. I La Grave guidade han sedan i tre vintrar. De senaste åren har Palle tillbringat i Chamonix där han bland annat jobbat för Sport Resor.

Palle åkte skidor för första gången på Kala höjden i Växjö. Han var då tio år och har sedan dess varit frälst. När det inte gick att åka skidor hemma i Växjö byttes skidorna mot skateboard, vilket på den tiden var lite revolutionärt. Skateboard ledde Palle in på snowboard då denna introducerades i Sverige. Då inte utrustning fanns att få tag på byggdes egna brädor.

Efter ett par år på restaurangskolan kom Palle att tillbringa vintrarna i Alperna och somrarna arbetandes i Sverige. Efter ett flertal år som skibum i Chamonix insåg Palle att detta inte var hållbart i längden utan bytte Chamonix mot Riksgränsen där han började utbilda sig till skidlärare och bergsguide. I gränsen hann Palle även med att arbeta som helikopterguide och som bergsguide vid toppturer. Även om skidåkningen upptog mycket tid klättrade Palle passionerat under denna period.

Under utbildningen i SBOs regi har Palle guidat gäster i Frankrike, Italien, Schweiz och Skandinavien såväl sommar som vinter. En vinter tillbringades i Whisler Mountain , Kananda. Efter Riksgränsen flyttade Palle till La Grave ett par vintrar och arbetade som offpistguide och bergsguide vid alpina turer. Även sommartid har Palle arbetat i La Grave och då arrangerat populära multisportveckor.

Sedan sommaren 1999 har Palle arbetat huvudsakligen med bas i Chamonix där han bland annat arbetat för den internationella guidebyrån ISM samt för svenska Sport Resor. Tack vare sin goda lokalkännedom i Chamonix kan Palle erbjuda storslagna upplevelser i Mt Blanc massivet.

Boka din bergsguide här »

Bergsguide Palle Frobe

Guide Fakta

FÖDD ÅR: 1965

GUIDE SEDAN: 1999

NATIONALITET: SWE

SPECIALITET: Skidor, snowboard, telemark, lavinkunskap. Palle arbetar oftast i trakten kring Chamonix.

 

Utbildning

1999
UIAGM-GUIDE
Auktoriserad Svensk Bergsguide och därmed UIAGM/IVBV/IFMGA guide.

1997
KLÄTTERINSTRUKTÖR
Auktoriserad Svensk Klippklätterinstruktör

1996
SLAO
Svenska Liftanläggningars organisation, alpin fjällräddning

1995
SNOWBOARDINSTRUKTÖR
SPS (Sveriges Profesionella Skidskolor)

1994
SKIDLÄRÄRE
SPS (Sveriges Profesionella Skidskolor)

© Copyright Mountain Event 2007. All rights reserved.

Webbdesign och hemsideproduktion av iPublishing