Pelle Bagewitz

Pelle Bagewitz har bott och arbetat som bergsguide i Chamonix under de senaste 12 åren, vilket gör honom mycket meriterad. Pelle var den första Skandinaven som genomgick utbildningen till bergsguide i den anrika bergsguideskolan E.N.S.A. Men sin unika lokal kännedom och 25 år på skidor är Pelle det självklara valet för dig som vill åka offpist i Chamonix eller klättra alpint.

Intresset för skidåkning och äventyr har alltid funnits hos Pelle. När han kom ner till Chamonix som ung skibum var valet att stanna i den legendariska orten därför naturligt. Säsongsjobben avlöste varandra med skidåkning och klättring i mellan. Tidigt började Pelle utforska allt vad Chamonix dalen hade att erbjuda och han kan stoltsera med att ha åkt ner för nordsidan på Aiguille du Midi bland annat.

Redan 1992 hade Pelle bestämt sig för att bli bergsguide. Efter några år sökte Pelle till Ecole National de Ski et Alpinisme (E.N.S.A) där han kom in som första skandinav. ENSA är den anrika franska bergsguideskolan med sitt säte i Chamonix som utbildar de franska auktoriserade bergsguiderna. Utbildningen anses av många vara den hårdaste för att bli bergsguide.

Efter flera år av mycket hårda teoretiska och praktiska studier kunde Pelle plocka ut sin auktorisation och påbörja arbetet som professionell bergsguide. Intresset för bergen samt förberedelserna för att kvalificera till utbildningen inom E.N.S.A har givetvis utbildat Pelle till en mycket kompetent klättrare.

Pelle klättrar såväl i den högalpina terrängen hemma i Chamonix som på kalkstensklippor i Provance eller Thailand. För den initierade klättraren innehåller Pelles meritlista bl.a 7b+ på klippa, Droites nordvägg i Chamonix samt El Capitain i USA…vilket mer än väl räcker som en fingervisning om hans skicklighet. Pelle har även guidat i Himalaya.

En dag i bergen med Pelle Bagewitz är en given upplevelse tack vara Pelles unika lokalkännedom och hans höga nivå på service och gedigna säkerhetstänkande. Tveka inte att boka Pelle om du har vägarna förbi Chamonix i vinter eller sommar!

Boka din bergsguide här »

Bergsguide Pelle Bagewitz

Guide Fakta

FÖDD ÅR: 1970

GUIDE SEDAN: 1998

NATIONALITET: SWE

SPECIALITET: Offpistskidåkning och skidturer i Alperna, alpinklippklättring. Pelle bor och verkar i Chamonix.

 

Utbildning

2002
UIAGM-GUIDE
Auktoriserad svensk bergsguide och därmed UIAGM/IVBV/IFMGA guide.

© Copyright Mountain Event 2007. All rights reserved.

Webbdesign och hemsideproduktion av iPublishing