Randonee St Bernard

Randoneé med boende på kloster! I de schweiziska alperna ligger bergspasset St Bernard med ett gammalt kloster från vilken dagsturer utgår. Med hjälp av alpin turutrustning tar guiden er med på olika typer av skidåkning i offpist terräng.

Aktiviteten utgår från Chamonix där ni övernattar första natten. Övriga nätter bor ni på ett gammalt kloster uppe i bergen, vilket är en upplevelse i sig. Frukost och middag intas på klostret, lunchpaket tas med på era strapatser.

Under veckan kommer guiden att ta er med på olika turer med olika svårighetsgrad i skiftande terräng. Det är endast er egen ambition och fysik som sätter gränserna för vad ni kommer att få uppleva! Ni kommer att utbildas och tränas i sökning med transciever och sond och få grundläggande kunskap om laviner och vägval.

Exempel på dagsprogram:

Tors: Ankomst Chamonix. Övernattning Hotel Slalom

Fre: Tidig transfer till stora St Bernards passet i Schweiz. Via en lift tar vi oss upp till klostret dit vi når lagom till lunch. Efter matintag blir det en lättare topptur alternativt sön och lavin övningar.

Lör: En eller två toppturer genomförs på någon av de närbelägna topparna.

Sön: Topptur med avslutande skidåkning hela vägen ner till byn där transfer möter upp och tar oss tillbaka till Chamonix.


Boka Randonee St Bernard »

Randonee St Bernard med bergsguide

Aktivitets info

PERIOD: 26/2 - 22/4

NIVÅ: Medel skidvana, medel kondition.

ORTER: St Bernard

LÄNGD: Tors-sön

ANTAL: 2-6 pers/guide

INGÅR: Bergsguide tre dagar, säkerhetspaket (spade, sond, transciever).

PRIS: Från 2 095:-/pers

FÖRSÄKRING: Resenären behöver rese- och olycksfalls-försäkring för genomförande av denna aktivitet.

© Copyright Mountain Event 2007. All rights reserved.

Webbdesign och hemsideproduktion av iPublishing