Skidbestigning Lofoten

Skidbestigning på Lofoten är en oförglömlig upplevelse – Skiing in the magic islands! På ett dramatiskt sätt möter fjäll och hav varandra på Lofoten och för dig som skidåkare innebär det massor med fallhöjd!

Äventyret utgår från Kiruna där ni blir upphämtade av er svenska bergsguide som tar er med bil till Lofoten. En resa utmed fantastiska fjordar och snöbeklädda berg som tar ungefär fem timmar. Ni checkar in på pensionatet Den Siste Viking i Henningsvaer från vilket dagsturerna sedan utgår. På Den Siste Viking finns bastu, möjlighet till självhushåll och ett litet café med möjlighet till after-ski öl för den som har ork kvar.

Under veckan kommer olika toppturer att genomföras. Om vädret tillåter beger vi oss upp på geitgaljtind som ger oss drygt 1000 fallhöjdsmeter hela vägen ner till fjorden där ni möts av doften av tång när havet slår över skidorna. Andra turer som är aktuella är Torskmannen och Rundfjället med fallhöjder mellan 600 och 800 meter för att nämna några.

För dig som drömt om Lofoten eller bara vill ha en annorlunda upplevelse på skidor är detta aktiviteten! Det är bra om du har lite vana från toppturer sedan tidigare och om du är en medelgod skidåkare som uppskattar orörd offpist skidåkning.

Boka Skidbestigning Lofoten »

Skidbestigning Lofoten med bergsguide

Aktivitets info

PERIOD: 2/4 - 7/5

NIVÅ: God skidvana, medelgod fysik, erfarenhet från skidturer tidigare.

ORTER: Lofoten

LÄNGD: Sön-fre

ANTAL: 3-6 pers/guide

INGÅR: Bergsguide fem dagar, säkerhetsutrustning, transfer Kiruna-Henningsvaer t/r samt lokala transporter.

PRIS: Från 3 795:-/pers

FÖRSÄKRING: Resenären behöver rese- och olycksfalls-försäkring för genomförande av denna aktivitet.

© Copyright Mountain Event 2007. All rights reserved.

Webbdesign och hemsideproduktion av iPublishing