Skidtur Grand Paradisio

Skidåkning i nationalparken Gran Paradisio: Under fem dagar går ni på tur med svensk bergsguide i nationalparken Gran Paradisio i Aostadalen i Italienska alperna. Skidåkningen under turen är varierande i offpist terräng och guiden tar er till den bästa åkningen som går att finna.

Under veckan kommer ett flertal toppar bestigas. Veckans höjdpunkt är bestigningen av Grand Paradisio, 4061 m.ö.h. som genomförs om vädret är det rätta och gruppen känner sig mogen. Vissa delar genomförs med stegjärn med skidorna på ryggen och även rep och sele kommer att användas. Denna tur är ej så fysiskt krävande men du bör ha gått på tur tidigare och uppskatta skidåkning i offpist terräng.

Ni utgår från Chamonix och bor på hotell de första två nätterna och den sista. Övriga övernattningar sker i bergshyttor mellan topparna samt på det familjeägda italienska hotellet Grand Rousse. Ni behöver inte bära med er mat eller sovutrustning.

Exempel på dagsprogram:

Lör: Ankomst Chamonix, övernattning Hotel Slalom Sön – Skidåkning på Grandes Montets Chamonix, genomgång av säkerhetsutrustning och träning med stighudar.

Mån: Tidig transfer till Aaostadalen där vi börjar med en kopp gott italienskt kaffe, därefter tar vi oss upp till refuge Benevolo där en topptur genomförs, t.ex. Paletaz nord.

Tis: Topptur upp på Becca de traversiera med skidåkning ner en annan väg.

Ons: Topptur på Grand Vodolaz, skidåkning hela vägen ner till och byn Rhemes de Notredamn där vi tar in på Grand Rousse, ett genuint familjehotellet, vi tar en välbehövlig dusch och äter en god middag.

Tors: Transfer till bergsbyn Ponte högst upp i en närliggande dal, klättring upp till refuggio Vitore Emanuel där vi övernattar.

Fre: Alpinstart i pannlampans sken kl 04.00, vi börjar stigningen mot veckans mål – toppen Grand Paradisio, 4061 möh. Efter turen åker vi skidor ner till byn där transfer möter upp och tar oss tillbaka till Chamonix för varm dusch, middag och barrunda (för de som vill….


Boka Skidtur Grand Paradisio »

Skidtur Grand Paradisio med bergsguide

Aktivitets info

PERIOD: 21/3 - 27/5

NIVÅ: God skidvana, bör ha gått på tur tidigare, medel kondition.

ORTER: Aosta

LÄNGD: Lör-lör

ANTAL: 3-5 pers/guide

INGÅR: Bergsguide sex dagar, säkerhetspaket (spade, sond, transciever).

PRIS: Från 4 095:-/pers

FÖRSÄKRING: Resenären behöver rese- och olycksfalls-försäkring för genomförande av denna aktivitet.

© Copyright Mountain Event 2007. All rights reserved.

Webbdesign och hemsideproduktion av iPublishing