Skidturer

Gillar du offpist skidåkning? Vill införa en ytterligare dimension till din skidåkning? I så fall kan vi rekommendera våra alpina skidturer. Med alpina turskidor och pjäxor tar guiden dig med till åkning och upplevelser långt från liftsystem och civilisation. De alpina skidturerna är vanligtvis lite mer konditionskrävande, men i gengäld får du en enorm upplevelse. Ibland sker övernattning på berget i små stugor, refuger. Tidigt på morgonen påbörjas vandringen med stighudar upp mot en topp. Dagen avslutas sedan med skidåkning ner.

Topptursvecka Riksgränsen
För dig som verkligen vill uppleva norra Europas skidmecka kan vi erbjuda en topptursvecka i Riksgränsen! Varje dag tar er guide med upp på en nya topp som ni sedan åker skidor ner för. läs mer »
Haute-route
Den höga vägen, som turen även kallas, är en hisnande upplevelse i högalpin terräng. Tillsammans med en svensk bergsguide tar ni er från Chamonix till Zermatt över glaciärer med alpin turutrustning. Under turen får ni uppleva fantastisk miljö och ni kommer även få fantastisk skidåkning. Enklare klättring på is- snö och glaciär kommer även att förekomma samt inslag av rephantering och firning. läs mer »
Skidtur i Grand Paradisio
Under fem dagar går ni på tur med svensk bergsguide i nationalparken Gran Paradisio i Aostadalen i Italienska alperna. Skidåkningen under turen är varierande i offpist terräng och guiden tar er till den bästa åkningen som går att finna. läs mer »
Randoneé St Bernard
I de schweiziska alperna ligger bergspasset St Bernard med ett gammalt kloster från vilken dagsturer utgår. Med hjälp av alpin turutrustning tar guiden er med på olika typer av skidåkning i offpist terräng. läs mer »
Topptursvecka Chamonix
För dig som verkligen vill uppleva Europas skidmecka nummer ett kan vi erbjuda en topptursvecka i Chamonix! Varje dag står en ny topptur på programmet som bergsguiden tar er med på. läs mer »
Skidturer och randonee med bergsguide

Allt om Haute-Route

Den "Höga vägen" - Haute Route - startar i Chamonix och slutar i Zermatt. Den klassiska Haute Route turen är 140 km lång. På sidan hauteroute.net hittar du mer information om de olika varianterna, träningstips, frågor och svar, utrustningslistor, etc.

© Copyright Mountain Event 2007. All rights reserved.

Webbdesign och hemsideproduktion av iPublishing