Topptursvecka Chamonix

För dig som verkligen vill uppleva Europas skidmecka nummer ett kan vi erbjuda en topptursvecka i Chamonix! Varje dag står en ny topptur på programmet som bergsguiden tar er med på.

I Chamonix området finns en hel uppsjö toppar lämpliga för turer. Vissa är tekniskt svårare och mer fysiskt krävande än andra. Tillsammans med er svenska bergsguide väljer ni ut lämpliga toppar som ni bestiger. Exempel på toppar som kan komma att bestigas om vädret tillåter är:

  • Aiguilles rouges massivet
  • Aguille du tour
  • Col du passon
  • Helbronner
  • Mt Buet

Ni bor lämpligen på det gemytliga svenskägda Hotel Slalom. Bergsguiden Lucien Buratti byggde hotellet 1949 i typisk alpstil med röda fönsterluckor och mysig atmosfär i Les Houches vid foten av Mt Blanc. Varje kväll serveras en utsökt middag tillredd i hotellets kök.

Kvällarna ägnas åt olika teman som guiden behandlar med gruppen. Dessa teman är tänkta att vara relaterade till de praktiska övningarna och upplevelserna dagtid för att skapa en större förståelse och kunskap.

  • snö och lavin kunskap
  • navigering och turplanering med hjälp av navigationsutrustning för berg (höjdmätare, barometer, kompass, etc)
  • utrustning för toppturer

Givetvis kan andra ämnen komma att beröras om gruppen så önskar. Kontakta den aktuella guiden i så fall så förbereds detta. Om gruppen önskar kan turer med övernattning i refuge även ordnas. Detta görs med fördel upp med den aktuella guiden efter bokning. Kontakta Mountain Event om ni har frågor om möjligheterna!

Boka Topptursvecka Chamonix »

Topptursvecka Chamonix med bergsguide

Aktivitets info

PERIOD: 5/2 - 22/4

NIVÅ: God skidvana, god kondition.

ORTER: Chamonix

LÄNGD: Lör-lör

ANTAL: 3-6 pers/guide

INGÅR: Bergsguide sex dagar, säkerhetspaket (spade, sond, transciever) samt lokala transporter.

PRIS: Från 3 095:-/pers

FÖRSÄKRING: Resenären behöver rese- och olycksfalls-försäkring för genomförande av denna aktivitet.

© Copyright Mountain Event 2007. All rights reserved.

Webbdesign och hemsideproduktion av iPublishing