Utrustning

Nedan är lite kort info om den utrustning som behövs för sommar respektive vinteraktiviteter med bergsguide. Oftast finns det möjlighet att hyra utrustning på plats på de orter där aktiviteterna erbjuds.

Utrustning skidturer

Eftersom vi sover och äter i hytterna på berget släpar vi inte på onödig utrustning. Har man dessutom en bra väderprognos kan man komma undan med en riktigt lätt ryggsäck. Under vintersäsongen är det möjligt att ha en ryggsäck på ca 8 kg och under sommarperioden är det möjligt att gå lättare än så.

Guidens utrustning såsom rep och övrig klätterutrustning bärs av guiden själv men ingen av oss kommer ha en ryggsäck tyngre än 14 kg. En lätt packning betyder snabbhet och det är något som premieras när man går så avancerade turer som Haute Route, dessutom är det självklart mer bekvämt med en lättare packning. För mer information om utrustning se hauteroute.net »

Utrustning

UTRUSTNING ONLINE

Det finns en hel del bra siter där du kan handla bra och billig utrustning på nätet. Ett par av våra favoriter är AddNature och tyska Sport Conrad

© Copyright Mountain Event 2007. All rights reserved.

Webbdesign och hemsideproduktion av iPublishing