Vanliga Frågor

Nedan ser du vanligaste frågorna vi brukar få av våra kunder och svaren till dessa.

Vilka aktiviteter kan jag boka genom Mountain Event?

Du kan boka ett flertal olika typer av aktiviteter genom Mountain Event. Huvudsakligen förmedlar vi aktiviteter i bergsmiljö såsom skidåkning, klättring, vandring, mountainbie, etc. Du hittar samtliga våra aktivteter om du går in på vår aktivitetssektion. Om du mot förmodan inte hittar aktiviteten du söker så kan du skicka en förfrågan till oss.

Om jag inte hittar den aktivitet jag vill genomföra, vad gör jag då?

Om du inte hittar den aktivitet du söker på vår aktivitetssektion så är det bara att du skickar en förfrågan till oss så hör vi av oss med ett förslag på den önskade aktiviten om den är möjlig att genomföra.

Var kan jag se vilka aktiviteter som utförs när?

Du kan enkelt se samtliga våra aktivteter månad för månad genom att klicka här! Du kan även se vilka aktiviteter som genomförs på vilka orter genom att klicka här.

Hur bokar man?

Du bokar en aktivitet genom att först gå in på den specifika aktivitetens sida och välja ort, antal, datum, etc. Därefter väljer du en guide bland de som är tillgängliga och slutligen anger du dina personuppgifter. För en utförligare beskrivnig av hur det går till - klicka här!

Hur betalar man för sin bokning?

Betalningen av bokningen sker till den bergsguiden som genomför aktiviteten. Du betalar via antingen postgiro eller bankgiro. Bokningsavgiten som är 10% av bokningens totalbelopp skall betals inom tre dagar för att bokningen skall anses definitiv.

Hur fungerar det med resegaranti?

I de fall aktiviteterna som bokas är av sådan karaktär att de omfattas av Lagen om resegaranti så är det guiden som utför aktiviten som ansvarar för att sådan finns. De aktiviteter som bokas genom Mountain Event omfattas vanligtvis inte av resegarantin då de endast omfattar själva aktiviteten och ej resa och logi.

Vilka regler och villkor gäller när man bokar?

Mountain Event och de bergsguider vi samarbeter med följer de Allmänna villkoren för paketresor som Konsumentverket och Svenska Rese- och Turistindustrins Samarbetsorganisation kommit överens kring. Utöver dessa gäller våra särskilda resevillkor. För att läsa dessa klicka här!

Vi vill genomföra ett större arrangemang, hur ska vi gå till väga?

Om ni vill genomföra ett större arrangemang av antingen mer komplex karaktär eller med fler deltagare så är ni välkomna att kontaka oss så hjälper vi er.

Hur bekräftas bokningen?

Bokningen bekräftas genom ett e-mail med information om guiden som kommer utföra aktiviteten, kring själva aktiviteten samt hur ni betalar bokningsavgiten.

När anses en bokning bindande?

En bokning anses bindande efter att resenären inom tre dagar betalat bokningsavgiften efter de anvisningarna som finns i bekräftelsen. För mer information se våra allmäna bokningsvillkor.

Hur hanterar ni mina personuppgifter?

Dina personuppgifter hanteras med modern datteknik och lämnas ej ut. Uppgifterna används enbart för att Mountain Event skall kunna bedriva sin verksamhet på ett erforderligt sätt. För mer information se vår privacy policy.

Vad är Mountain Event?

Mountain Event är en förmedlingsbyrå för aktiviter och events i bergsmiljö. Gemensamt för de aktiviteter vi erbjuder är att de utförs av internationella bergsguider, s.k. UIAGM-guider. För mer information se vår företagspresentation.

Om jag blir sjuk och ej kan genomföra aktiviteten, vad händer då?

Du har rätt att avboka din aktivitet om du drabbas av allvarlig sjukdom, försämrat sjukdomstillstånd eller olycksfall och denna händelse är av sådan art, att du inte rimligen kan genomföra resan. Du har rätt till återbetalning av bokningens totalbelopp exklusive bokningsavgift. För mer information se våra allmäna bokningsvillkor.

Vad innebär det att man är UIAGM-guide?

Att vara UIAGM-guide innebär att man har en flerårig utbildning och erfarenhet av att guida grupper i bergsmiljö och att man har utbildnig i ledarskap och sjukvård. För mer information om UIAGM klicka här.

Vilken utbildning har era guider?

Samtliga guider du kan boka genom oss är UIAGM-guider. Utöver detta har de flesta spetskompetens inom exempelvis skidåkning och klättring. Om du går in på guidernas presentationssidor så framgår det vilken utbildning de har. För mer information om UIAGM klicka här.

Kan man kontakta er på annat sätt än via Internet?

Det går alldeles utmärkt att kontakta oss per telefon eller via vanlig post. Kontaktauppgifter finner du om du klicka här.

Vaddå Höga vägen?!

Det finns många olika varianter av Haute Route. Den klassiska vägen via Plateau du Couloir är den vanligaste och åktes första gången 1911 av Marcel Kurz och Professor Roget. Alla vill inte gå hela vägen utan varianter finns då man endast går ett par dagar på Haute Route för att prova på. Klicka här för att läsa mer om Haute Route - Den höga vägen!

 

Allt om klätterkurser!

Oavsett om du gillar sport, klipp, alpin, is- eller inomhusklättring så kan Klatterkurser.se hjälpa dig med olika typer av kurser och utbildningar. Klatterkurser.se genomför allt från grundkurser till fortsättningskurser och mer avancerade special- och fördjupningskurser. Klicka för att besöka Klätterkurser.se!

© Copyright Mountain Event 2007. All rights reserved.

Webbdesign och hemsideproduktion av iPublishing